Soorten legpatronen

straatwerk

Naast de keuze in steensoorten kunt u ook sfeer brengen door te kiezen voor een bepaald legpatroon. Ook heeft de keuze voor een bepaald legpatroon te maken met hoe zwaar de straat wordt belast. Wij kunnen u adviseren hierover. Ook kunnen wij voor u de bestrating aanleggen in diverse legpatronen. Hieronder beschrijven we een aantal klassieke legpatronen.

Wij zijn gespecialiseerd in straten onder de hamer. Dit is een traditionele werkwijze, waarbij klinkers met een straathamer in het zandbed onder profiel vastgetikt worden, waarna deze worden aangetrild met een trilplaat. Dit geeft het beste resultaat.

  • Halfsteensverband. Hierbij verspringen de stenen in elke rij steeds met een halve steen. De lagen staan haaks op de rijrichting en kantopsluiting.
  • Elleboogverband. De stenen zijn wisselend verticaal en horizontaal geplaatst, zodat je zogenaamde ellebogen krijgt.
  • Keperverband. Met de kop van de ene steen tegen de zijkant van een andere in de rijrichting geplaatst. Hierbij worden de stenen dus als een visgraat gelegd.
  • Wildverband. Een speels effect door stenen van verschillende formaten door elkaar te leggen in een willekeurig patroon.

Onze gegevens

Zwilbroekseweg 4,
7104 BS Winterswijk Meddo
Telefoon: 0543-569328  Mobiel: 06-10467298
info@louis-smeenk.nl 

Onze projecten